تسهیل دسترسی دانش بنیان ها به منابع پردازشی کمک به هوشمندسازی صنایع
به گزارش نقشه، مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری فناوری های نوظهور دیجیتال با اشاره به چالش شرکتها در دسترسی به زیرساخت های کلیدی مثل داده ها و منابع پردازشی، اظهار داشت: معاونت علمی دراین خصوص برنامه هایی دارد.
محمد موسی زاده مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری فناوری های نوظهور دیجیتال در گفتگو با خبرنگار مهر از تشکیل «کنسرسیوم هوشمندسازی صنعتی» آگاهی داد و اظهار داشت: این کنسرسیوم با هدف تجمیع ظرفیتهای شرکت های فعال در عرصه هوش مصنوعی و هوشمندسازی صنعتی به وجود آمده است. شرکتها در قالب این نهاد بزرگ تر می توانند با توان بیشتر با صنایع بالغ مذاکره کنند و همکاریهای مؤثرتری داشته باشند. مدیریت این کنسرسیوم بر عهده صندوق پژوهش و فناوری اقتصاد دیجیتال است.
کمک به صنایع بالغ در عرصه هوشمندسازی صنعتی
موسی زاده به برنامه های آینده صندوق اشاره نمود و اظهار داشت: سه محور اصلی در برنامه های ما وجود دارد. اول، کمک به بازارسازی و توسعه نفوذ فناوری های حوزه هوش مصنوعی و هوشمندسازی صنعتی در صنایع بالغ و بخش های اولویت دار. دوم، توسعه صادرات شرکت های دانش بنیان با حمایت معاونت علمی و فناوری. سوم، کمک به صنایع بالغ برای توسعه اکوسیستم شرکتی خود در عرصه هوش مصنوعی و هوشمندسازی صنعتی.
حلقه واسط بین صنایع بالغ و شرکت های دانش بنیان هستیم
وی تاکید کرد: ما به عنوان حلقه واسط و تسهیل گر، بین صنایع بالغ و شرکت های دانش بنیان عمل می نماییم. از ظرفیتهای اکوسیستم فناوری و نوآوری استفاده می نماییم تا این ارتباطات به بهترین شکل ممکن برقرار شود.
مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری فناوری های نوظهور با اشاره به ابزارهای قانونی مانند قانون جهش تولید، اظهار داشت: صنایع بالغ می توانند از این ابزارها برای سرمایه گذاری و توسعه کارهای خود در اکوسیستم دانش بنیان بهره گیرند. ما در صندوق، شرکتها را با ظرفیت ها و اولویت های صنایع بالغ آشنا می نماییم تا بتوانند به توسعه بازار و جذب سرمایه در این صنایع کمک کنند.
موسی زاده اضافه کرد: سیاست گذاران و نهادهای حمایتی مانند معاونت علمی و فناوری، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، صندوق نوآوری و شکوفایی و سایر صندوق های پژوهش و فناوری، نقش برجسته ی در تسهیل ارتباط بین صنایع بالغ و شرکت های دانش بنیان ایفا می کنند. این نهادها به عنوان واسطه، ظرفیتهای موجود را به بهترین شکل ممکن به کار می گیرند.
آموزش تخصصی به ۱۰۰۰ نفر در عرصه اقتصاد دیجیتال
موسی زاده با اشاره به برنامه های آموزشی صندوق اظهار داشت: در سه سال اخیر، با حمایت معاونت علمی و فناوری، بالاتر از هزار نفر در عرصه اقتصاد دیجیتال آموزش های تخصصی مبتنی بر نیاز صنایع را دریافت کرده اند. حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد از این افراد جذب صنایع بالغ شده اند و در شرکت های فعال در این زمینه مشغول بکار هستند.
کاربردی سازی محصولات؛ چالش شرکت های حوزه اقتصاد دیجیتال
مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری فناوری های نوظهور دیجیتال به چالش های اصلی شرکت های فعال در این زمینه اشاره نمود و اظهار داشت: یکی از مهم ترین چالش ها، مسئله بازار و کاربردی سازی محصولات است. برخی شرکتها ظرفیتهای خوبی دارند، اما هنوز نتوانسته اند با صنایع بالغ ارتباط مؤثری برقرار کنند. ما در صندوق تلاش می نماییم که با توسعه بازار و ایجاد دیالوگ مشترک بین شرکتها و صنایع، این مشکل را برطرف نماییم.
برنامه معاونت علمی برای دسترسی شرکتها به منابع پردازشی
وی اضافه کرد: زیرساخت های کلیدی مانند دسترسی به داده ها و منابع پردازشی نیز از دیگر چالش های شرکت هاست. بدون داده های لازم، توسعه محصولات و خدمات هوش مصنوعی و هوشمندسازی صنعتی ممکن نیست. معاونت علمی و فناوری برنامه هایی دراین خصوص دارد که به زودی اطلاع رسانی خواهد شد.
تاثیر منفی محدودیت در اینترنت و خدمات ابری بر عملکرد کسب و کارها
موسی زاده به مشکلات تامین مالی شرکتها اشاره نمود و اظهار داشت: اکوسیستم تامین مالی و سرمایه گذاری در عرصه هوش مصنوعی و هوشمندسازی به دلیلهای مختلف، همچون محدودیت های تعامل با بازارهای بین المللی، نتوانسته است به خوبی عمل کند. همچنین، دسترسی به زیرساخت های کلیدی مانند اینترنت و خدمات ابری با محدودیت هایی روبروست که این مساله بر عملکرد کسب وکارها تأثیر منفی گذاشته است.
برخی متخصصان ترجیح می دهند با شرکت های خارجی کار کنند
وی در آخر به چالش نیروی انسانی اشاره نمود و اظهار داشت: دسترسی شرکتها به نیروی انسانی باکیفیت و کمیت مناسب یکی دیگر از مشکلات جدی است. قسمتی از این مشکل به آموزش برمی گردد و بخشی نیز به رقابت پذیری حقوق و دستمزد در بازار کار داخلی و خارجی. تعدادی از نیروهای متخصص ترجیح می دهند با شرکت های خارجی همکاری کنند که این مساله شرکت های داخلی را با مشکل مواجه کرده است.
منبع: نقشه
این مطلب Go Map را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط در نقشه
نظرات بینندگان نقشه در مورد این مطلب