رئیس پارك علم و فناوری دانشگاه تهران اعلام كرد:
تجاری سازی محصولات دانش بنیان، اصلی ترین دغدغه پارک های علم و فناوری
به گزارش نقشه، رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، اصلی ترین دغدغه پارک های علم و فناوری در کشور را تجاری سازی تولیدات شرکتهای دانش بنیان مستقر در این مجموعه ها و بازارسازی بخصوص توسعه بازارهای صادراتی عنوان نمود.
علی اسدی در گفت و گو با خبرنگار گروه علمی ایرنا ضمن اشاره به استقرار حدود ۴۰۰ شرکت فناور و دانش بنیان و تیم های دانشجویی در مجموعه پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، افزود: این مجموعه های نوآور تابحال موفق به اشتغال زایی برای هشت هزار نفر شده اند.
وی که حدود سه سالی است مسئولیت پارک علم و فناوری دانشگاه تهران را عهده دار است در جواب چگونگی حمایت مالی از دانش بنیان های مستقر در این پارک اظهار داشت: اعطای تسهیلات و حمایت های مالی به واسطه یک صندوق پژوهش و فناوری مستقر در پارک صورت می گیرد و تسهیلات با بهره ۱۰ تا ۱۵ درصدی به آنها اعطا می شود.
رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران اضافه کرد: ضمن این که اگر فناوران برای انعقاد قرارداد با مجموعه های بیرونی احتیاج به تضامین داشته باشند با کمترین کارمزد و از راه صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه این تضامین در اختیار این شرکت ها قرار می گیرد.
وی اظهار داشت: همانطور که دانشگاه تهران در خیلی از حوزه ها و رشته ها درحال فعالیت است، اولویت پارک علم و فناوری دانشگاه تهران هم توجه به فناوری های نرم، اجتماعی و بین رشته ای است و این مجموعه تابحال مبدع ایده هایی همچون رویش و شکوفایی، پسا رشد و توسعه بوده است که وزارت علوم و سایر پارک ها هم این مورد را مدنظر خود قرار داده اند.
اسدی همینطور در پاسخ به این سؤال که نسبت شرکتهای مستقر و عضو در پارک فناوری دانشگاه تهران چگونه است هم اظهار داشت: حدود ۳۳ درصد شرکتهای دانش بنیان، عضو و ۷۳ درصد، مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران هستند.
وی تصریح کرد: یکی از موضوعات مهم پارک فناوری دانشگاه تهران بعنوان موفقیت، تلاش به منظور ایجاد زیرساخت و تأمین فضای فیزیکی مناسب برای دانش بنیان ها بخصوص برای شرکتهای رشدی و پسا رشدی است، چون که شرکتهای توسعه ای می توانند زمین خریداری کنند و محصول داشته باشند اما شرکتهای دانش بنیانی هستند که با وجود داشتن محصولات مناسب، از توان مالی موردنیاز برای تهیه فضا برخوردار نیستند.
رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران ضمن اشاره به دغدغه پارک های برای تجاری سازی محصولات نوآورانه بومی سازی شده دانش. بنیان ها، اضافه کرد: مشکل واقعی دانش بنیان ها اینست که با وجود تولید و بومی سازی محصولات دانش بنیان در تراز بین المللی، اما به علت برخی مسایل همچون تحریم های ظالمانه، صادرات آنها با مشکل مواجه می باشد.
وی توسعه دیپلماسی دانش بنیان و فناور را یک لزوم دانست و اضافه کرد: بر همین مبنا و با عنایت به اهمیت این موضوع، حضور پارک علم و فناوری دانشگاه تهران را در مناطق آزاد همچون کیش، ارس و کاسپین توسعه داده ایم.
وی ابراز امیدواری کرد با همکاری کشورهای منطقه و ایجاد پارک های علم و فناوری مشترک بتوان این مسئله بسیار مهم و اثرگذار در ادامه فعالیت شرکتهای دانش بنیان و فناور را مرتفع کرد.
منبع: نقشه
این مطلب Go Map را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط در نقشه
نظرات بینندگان نقشه در مورد این مطلب