Go Map نقشه

طراحی مدل ریاضی برای مدیریت بار در ساختمان های مسکونی هوشمند

طراحی مدل ریاضی برای مدیریت بار در ساختمان های مسکونی هوشمند

نقشه: به گزارش نقشه، «طراحی یک مدل ریاضی مبتنی بر تشویق و قیمت برای مدیریت بار در ساختمان های مسکونی هوشمند» عنوان رساله دکتری حسین طالبی است که با راهنمائی عالیه کاظمی و حمایت بنیاد ملی علم ایران انجام شده است.


به گزارش گروه علمی ایرنا از بنیاد ملی علم ایران (INSF)، طالبی با مدرک دکتری تخصصی مدیریت صنعتی - پژوهش در عملیات از دانشگاه تهران در رابطه با این طرح توضیح داد: انرژی یکی از حیاتی ترین عناصر در توسعه اجتماع انسانی است و بدون وجود انرژی، زندگی انسان در ابعاد مختلف مبتلا به اختلال می شود. پس از توسعه صنایع و با گسترش فعالیتهای تولیدی و ورود انرژی به بخش های مختلف همچون صنایع، حمل و نقل، مصارف خانگی و کشاورزی، سرعت در مصرف انرژی رو به افزایش گذاشته و عدم تعادل بین عرضه و تقاضای انرژی را به دنبال داشته است و حتی در ادامه این روند هم انتظار می رود تقاضای انرژی دارای رشد پرشتاب باشد.
وی اضافه کرد: آن چه حالا بعنوان یکی از بزرگترین مشکلات جهانی، بشر را تهدید می کند، بحران کمبود انرژی و آلودگی هوا بر اثر استفاده از سوخت های فسیلی است. بر این اساس یکی از مهم ترین مباحث مورد توجه محققان، پیشگیری از اتلاف منابع انرژی برای حل این مشکلات است.
این محقق و پژوهشگر در ادامه بیان نمود: کشورهای توسعه یافته به اهمیت بخش انرژی پی برده و فهمیدند که مدیریت انرژی تنها توسط تولیدکنندگان صورت نمی گیرد. مصرف کنندگان هم سهم به سزایی در مدیریت این منبع دارند و از آنجا مفهوم مدیریت سمت تقاضا به وجود آمد که تمرکز آن بر روی کنترل مصرف انرژی توسط مصرف کنندگان است.
وی در تعریف مدیریت سمت تقاضا اظهار داشت: یک برنامه مدیریتی در ارتباط با برنامه ریزی، اجرا و کنترل تمامی فعالیتهای اجرایی می باشد که اثرات مطلوبی را بر روی مصرف انرژی می گذارد. در واقع مدیریت سمت تقاضا شامل مجموعه فعالیتهایی است که توسط دولت برای تغییر مقدار یا زمان مصرف انرژی توسط مصرف کنندگان برای رسیدن به مزایای رفاه اجتماعی صورت می گیرد.
طالبی خاطرنشان کرد: صنعت برق بعنوان یکی از مهم ترین منابع انرژی از این قاعده مستثنی نبوده و با عنایت به مصرف رو به رشد بخش های مختلف از این انرژی، در هر کشوری و بخصوص در کشورهای درحال توسعه نیازمند برنامه ریزی است تا تعادل بین عرضه و تقاضا حفظ شود.
وی افزود: ضروریست تدابیری اتخاذ شود تا برنامه های مدیریت مصرف در جهت کنترل بحران انرژی با دقتی بیشتر مورد توجه قرار گیرد و با به کارگیری از سیستم هایی همچون سیستم های قدرت، انرژی ترکیبی راهی را در جهت توازن و تعادل بین عرضه و تقاضای انرژی پیدا کرد. سیستم های قدرت ترکیبی نوعی از تولید انرژی است که از دو یا چند منبع برای تولید انرژی استفاده می نماید و ازاین رو نسبت به سیستم های تک منبع انرژی کارآمدتر، قابل اعتماد و مقرون به صرفه تر هستند.
این محقق و پژوهشگر تاکید کرد: چنین انرژی هایی کلید تأمین انرژی پایدار، ضامن حفاظت محیط زیست به علت عدم انتشار آلاینده های زیست محیطی و مکمل و حتی جایگزینی برای تأمین تقاضای روبه رشد انرژی جهانی است.
طالبی در انتها تصریح کرد: از اهداف اساسی این پژوهش طراحی مدلی ریاضی بود که اهداف مدنظر مصرف کننده انرژی الکتریکی را شامل کاهش هزینه الکتریکی و رفاه مصرف کننده تأمین کند. به عبارتی جایگاه محقق در طراحی مدل ریاضی از دیدگاه مصرف کننده است اما در این پژوهش اهداف مدنظر تولیدکننده انرژی الکتریکی هم به صورتی غیرمستقیم دنبال می شود. همچون انگیزه هایی که برای مدیریت مصرف انرژی از دید صنعت برق بعنوان جایگاه تولیدکننده میتوان بیان کرد کاهش میزان مصرف و قله بار در جهت مدیریت بار است. این عامل سبب کاهش هزینه های مختلفی همچون سرمایه گذاری های عظیم جهت راه اندازی نیروگاه های جدید برای تأمین انرژی یا به تعویق انداختن آن می شود.


1403/12/02
10:43:41
5.0 از 5
16
تگهای خبر: دانشگاه , صنایع , طراحی , محققان
این مطلب Go Map را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط در نقشه
نظرات بینندگان نقشه در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
GoMap گو کپ