Go Map نقشه
پس از وقفه ۲۶ ساله؛

شروع به کار مجدد خط تولید تنها کارخانه سوربیتول در غرب آسیا

شروع به کار مجدد خط تولید تنها کارخانه سوربیتول در غرب آسیا

به گزارش نقشه، مدیرعامل گروه صنایع دارویی، شیمیایی و غذایی شهید مدرس جهاد دانشگاهی ضمن اشاره به شروع به کار مجدد خط تولید سوربیتول در این مجموعه اظهار داشت: کارخانه تولید سوربیتول تنها کارخانه تولیدکننده سوربیتول در ایران و غرب آسیا است که با ظرفیت تولید هفت هزار و ۵۰۰ تن سوربیتول ۷۰ درصد به شکل مایع در سال، با راه اندازی کامل برای ۶ هزار نفر اشتغال زایی می کند.


به گزارش گروه علمی ایرنا از جهاد دانشگاهی، شرکت گروه صنایع دارویی، شیمیایی و غذایی شهید مدرس جهاد دانشگاهی در سال ۱۳۶۵ شروع به کار کرد و در سال ۱۳۷۴ خط تولید سوربیتول این شرکت راه اندازی گردید، اما بعد از مدتی به دلایلی این خط تولید متوقف گردید که این توقف ۲۶ سال طول کشید، تا سر انجام در نیمه دوم سال ۱۴۰۲ به همت جوانان جهادگر شرکت و استفاده از توان متخصصان داخلی خط تولید سوربیتول آن باردیگر شروع به کار کرد. مراسم افتتاحیه این کارخانه روز ۲۴ دیماه و در آستانه میلاد حضرت امیرالمومنین علی (ع) با حضور مقامات کشوری و استاندار اصفهان، برگزار می شود.
به گزارش نقشه به نقل از خبرگزاری ایرنا، سوربیتول یک نوع قند الکلی است که به صورت طبیعی در بعضی از میوه ها و سبزیجات وجود دارد. این ماده به شکل مصنوعی هم تولید می شود و بعنوان یک ماده شیرین کننده و محلول کننده در محصولات غذایی و دارویی استفاده می شود.
سوربیتول به سبب خاصیت شیرینی مشابه قند و قابلیت حل در آب، در تولید محصولات شیرینی، آدامس، شکلات، نوشیدنی های بدون قند، دارو ها و محصولات آرایشی به کار می رود. هم چنین، بعنوان یک ماده جایگزین قند در محصولات برای اشخاصی که دارای بیماری های در رابطه با قند هستند، مورد استفاده قرار می گیرد.
از آن جا که سوربیتول قابلیت جذب آب را دارد، می تواند بعنوان یک ماده محافظتی برای حفظ رطوبت محصولات غذایی و دارویی استفاده گردد. هم چنین، به سبب خاصیت ضد باکتریایی و ضد پوسیدگی، در بعضی محصولات دندان پزشکی هم استفاده می شود.
مدیرعامل گروه صنایع دارویی، شیمیایی و غذایی شهید مدرس جهاد دانشگاهی در رابطه با تاریخچه این گروه صنعتی توضیح داد: این شرکت در سال ۱۳۶۴ با عنوان شرکت مادر دارویی شهید مدرس در اراضی شهرستان تیران و کرون فعلی که آن زمان جز شهرستان نجف آباد محسوب می شد با هدف استقلال صنعت دارویی کشور و بی نیازی از واردات مواد اولیه تأسیس شد. با تلاشهای دکتر اژه ایان یک طرح جامع و کامل برای حدود ۵۰ ماده اولیه در صنعت دارو از آغاز زنجیره صنعت دارویی تهیه شد که با تملک زمین و ایجاد امتیاز برق، آب و جاده‌ شی نخستین کارخانه اصلی از این مجموعه کارخانه تولید سوربیتول از ماده اولیه دگستروز بود که بعنوان حلقه اولیه در خیلی از اقلام غذایی، صنعتی و دارویی در کشور مورد استفاده بود و همچنان هم با گذشت ۴۰ سال مجموعه دیگری در کشور سوربیتول تولید نمی کند.
سامان فتحی اضافه کرد: در اوایل دهه ۷۰ شمسی خط سوربیتولی که ذکر شد با تکنولوژی ایتالیا افتتاح شد و کارشناسان ایتالیایی جهت راه اندازی این خط حضور داشتند و به مرور خیلی از کارکنان کارخانه در ایتالیا آموزش های لازم را دیدند تا نهایتا در سال ۱۳۷۴ کارخانه سوربیتول افتتاح شد که دو سال و نیم این کارخانه فعال بود که با رفتن کارشناسان ایتالیایی و به سبب واردات بی رویه، خط تولید در سال ۱۳۷۷ متوقف گردید که این وقفه تا امروز پابرجا بود.
مدیرعامل گروه صنایع دارویی، شیمیایی و غذایی شهید مدرس جهاد دانشگاهی، خاطرنشان کرد: در طول این زمان تغییر تحولات مدیریتی ایجاد شد؛ سهام عمده این شرکت در اختیار سازمان صنایع ملی ایران و بانک سپه بود که در سال ۱۳۸۸ سهام صنایع ملی ایران به جهاد دانشگاهی و شرکتهای زیرمجموعه آن واگذار شد و از آن زمان بحث راه اندازی مجدد کارخانه تولید سوربیتول قوت بیشتری گرفت که با تلاشهای جهاد دانشگاهی خیلی از مشکلات حقوقی مرتفع شد.
وی اظهار داشت: البته به سبب همین مشکلات راه اندازی مجدد کارخانه تا سال ۱۳۹۹ به تعویق افتاد که در این سال یک قرارداد با وزارت دفاع برای اورهال کردن خط منعقد گردید تا خط به صورت کامل بازسازی شود و قرارداد از سال ۱۳۹۹ استارت زده شد تا از آغاز سال ۱۴۰۳ با جدیت بیشتری قرارداد مورد پیگیری قرار|گرفت و از اواخر شهریور تولید آزمایشی کارخانه در شرایط کنترل شده شروع شد و رآکتورها و پمپ ها مشغول فعالیت شدند و نرمال سازی شرایط تولید برای پرسنل انجام شد و از اواسط آذر تزریق مواد اولیه به راکتورها انجام شد و الان محصول در شرایط پایدار و بعد از ۲۸ سال وقفه درحال تولید است.
فتحی افزود: در برنامه های آتی، تکمیل زنجیره سوربیتول با راه اندازی خط تولید ویتامین C در دستور کار است که باید بروزرسانی شود. البته تولید داروهای جدیدتر هم در دستور کار کارخانه شهید مدرس خواهد بود.
وی در پاسخ به این پرسش که با عنایت به تحریم ها چه برنامه ای برای تأمین نیاز بازار داخلی و صادرات دارید؟ اظهار داشت: همین محصول سوربیتول به شکل وارداتی و از راه کشورهای مختلفی مانند هند، چین و آلمان به ایران می آید که کیفیت مطلوبی هم گاهی ندارد و با قیمت گزافی به کشور وارد می شود که کارخانه شهید مدرس نیمی از نیاز سوربیتول کشور به شکل مایع را تأمین می کند که برای خیلی از شرکت ها راهگشا خواهد بود که این امر از خروج ارز از کشور تا حد زیادی جلوگیری می کند. تاثیر اصلی این مجموعه پیشگیری از خروج ارز از کشور است که کمک بزرگی به مملکت می کند.
مدیرعامل گروه صنایع دارویی، شیمیایی و غذایی شهید مدرس جهاد دانشگاهی اضافه کرد: اصلی ترین چالش، نبود فناوری کامل در کشور برای تولید این محصول بود که اتفاق مثبت استفاده از توان متخصصان داخلی و بخصوص متخصصان وزارت دفاع بود که با تلاش آنان تجهیزات بروزرسانی و نوسازی شدند. فرآیند تولید کارخانه چون با فشار و دمای بالایی است کار پیچیده ای است که کارکنان وزارت دفاع از پس این چالش برآمدند.
فتحی اشاره کرد: تأثیری که کارخانه تولید سوربیتول در اقتصاد و اشتغال منطقه تیران و کرون خواهد داشت چشم گیر خواهد بود و الان فاز اول این کارخانه، برای ۱۲۰ نفر اشتغال بوجود آورده است و چون پرسنل کارخانه شهید مدرس باید از دانش تخصصی بالایی برخوردار باشند خیلی از کارکنان این مجموعه که شغل های دیگری مانند کشاورزی و گلخانه داری داشتند در تخصص های دیگر خود استفاده خیلی از این دانش می برند که به ایجاد ارزش افزوده برای مردم منطقه منجر می شود.
وی اظهار نمود: یک اتفاق مثبت که در این مجموعه رخ داده است اولویت به کارگیری افراد بومیِ منطقه است که این سیاست در آینده هم دنبال می شود که این سیاست به شور و نشاط در کارخانه شهید مدرس انجامیده است و مردم منطقه علاقه زیادی به راه اندازی کارخانه داشتند. راه اندازی خط تولید سوربیتول علاوه بر ایجاد اشتغال مستقیم در منطقه سبب ایجاد اشتغال غیرمستقیم در قسمت حمل و نقل شده است.
فتحی اضافه کرد: در فازهای بعدی کارخانه برای ۱۸۰ نفر ایجاد اشتغال خواهد شد که پتانسیل این مجموعه با راه اندازی کامل آن ایجاد اشتغال مستقیم برای ۶ هزار نفر است که بدون شک اقتصاد منطقه را متحول و مسیرهای دسترسی به شهرستان تیران و کرون را بروزرسانی خواهد نمود و چنین کارخانه هایی هیچ آلایندگی هم ندارند.




1403/10/21
13:32:51
5.0 از 5
221
تگهای خبر: آموزش , بازار , تكنولوژی , جاده‌
این مطلب Go Map را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط در نقشه
نظرات بینندگان نقشه در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
GoMap گو کپ