شروع آیین اختتامیه پانزدهمین جشنواره بین المللی فارابی با حضور رییس جمهور
نقشه: آیین اختتامیه و تجلیل از برگزیدگان پانزدهمین دوره جشنواره بین المللی فارابی با حضور مسعود پزشکیان، رییس جمهور شروع شد.
به گزارش گروه علمی ایرنا، این مراسم با حضور مسعود پزشکیان، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، رییس نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، معاونان وزارتخانه، شماری از روسای دانشگاه ها و شخصیت های دانشگاهی و علمی در سالن اجلاس سران درحال برگزاری است.
جشنواره بین المللی فارابی ویژه تحقیقات علوم انسانی و اسلامی است که توسط وزارت علوم هرساله و با هدف شناسایی و معرفی استعدادهای برتر در عرصه علوم انسانی و اسلامی، معرفی و ارائه آثار و نظریه های برتر، روش ها و طرح های جدید در عرصه علوم انسانی و اسلامی در بین اندیشمندان ایرانی و غیرایرانی برگزار می گردد.
این جشنواره در بخش داخلی در ۱۶ گروه علمی شامل اخلاق، ادیان و عرفان، تاریخ، جغرافیا و باستان شناسی، حقوق، زبان، ادبیات و زبان شناسی، علوم اجتماعی و علوم ارتباطات، علوم اسلامی انسانی، علوم اقتصادی، مدیریت و علوم مالی، علوم تربیتی، روان شناسی و علوم ورزشی، علوم سیاسی، روابط بین الملل و مطالعات منطقه ای، علوم قرآنی، تفسیر و حدیث، فقه و اصول، فلسفه، منطق و کــلام، فناوری اطلاعات، اطلاع رسانی و کتابداری، مطالعات انقلاب اسلامی و امام خمینی (ره)، مطالعات میان رشته ای و مطالعات هنر و زیبایی شناسی بهترین آثار را در چهار قالب کتاب پژوهشی، گزارش اختتام یافته پژوهش، رساله دکتری و پایان نامه کارشناسی ارشد شناسایی و معرفی می کند.
همچنین در بخش بین الملل در سه عرصه ایران شناسی، اسلام شناسی و علم دینی آثار پذیرفته و بررسی می شود.
تجلیل از ۳۸ دانشمند برجسته علوم انسانی
در این دوره از جشنواره که فراخوان آن از ۱۷ مهر ۱۴۰۲ (۹ اکتبر) شروع شد و تا ۲۱ نوامبر (۳۰ آبان ۱۴۰۲) ادامه داشت، مجموعاً ۲ هزار و ۵۸۵ اثر شامل ۲ هزار و ۲۲۲ اثر در بخش داخلی و ۳۸۳ اثر در بخش خارجی بقیه در بخش خارجی به دبیرخانه پانزدهمین جشنواره فارابی ارسال رسید.
قرار است امروز ۱۷ اثر در بخش داخلی و یک اثر در بخش بین الملل به عنوان برگزیده و شایسته تقدیر در دو سطح بزرگ سال و جوان تجلیل شوند. علاوه بر این آثار، در بخش های ویژه و جانبی جشنواره هم از استادان و محققان برتر تجلیل می شود و مجموع تعداد جوایز این دوره از جشنواره به ۳۸ عدد می رسد.
همچنین در بخش ویژه ۹ تن از استادان برتر علوم انسانی تجلیل می شوند و یک مترجم برتر از زبان عربی به فارسی انتخاب شده است. دو انجمن علمی برتر دانشگاهی و حوزوی نیز بنابر پیشنهاد معاونت پژوهشی وزارت علوم انتخاب شده اند.
بگفته دبیر علمی جشنواره بین المللی فارابی، آثار برتر گروه ها در دو بخش برگزیده و شایسته تقدیر بر حسب احراز امتیاز گروه تقسیم می شوند و رتبه برگزیده خود به سه بخش برگزیده رتبه یک، دو و سه تقسیم می شود و سپس نوبت به آثار شایسته تقدیر می رسد. شرکت کنندگان در دو بخش بزرگسال (بالای ۳۵ سال) یا جوان (زیر ۳۵) هستند.
علاوه بر بخش های اصلی بخش های دیگری مانند شخصیت های پیشگام علوم انسانی و اسلامی که استادان چهره و مرجع هستند، اما از دنیا رفته اند، نیز در جشنواره وجود دارد. همین طور در بخش شخصیت های پیشتاز علوم انسانی و اجتماعی از چهره های مرجعی که در قید حیات هستند تقدیر خواهند شد. بخش مترجم برتر از زبان های خارجی به فارسی یا فارسی به خارجی را داریم که تحت عنوان مترجم معکوس تعبیر می شود و آنها هم تقدیر خواهند شد. بخش نظریه پرداز برتر و انجمن های علمی برتر در دو بخش دانشگاهی و حوزوی، نشریه علمی برتر در دو قالب دانشگاهی و حوزوی هم تقدیر می شوند.
همچنین بخش جایزه منشور توسعه فرهنگ قرآنی در جشنواره وجود دارد که آثار تعیین شده در این قالب هم تقدیر می شوند. گذشته از این ها جایزه صلح و دوستی به استادان و پژوهشگرهایی اختصاص می یابد که در سطح بین الملل در این زمینه کار علمی درخور انجام داده اند.
یک جایزه ویژه صلح و دوستی هم در این دوره وجود دارد. همه موسسات و شخصیت های حقیقی و حقوقی دارای ملیت غیرایرانی می توانند در این بخش شرکت نمایند.
این مطلب Go Map را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط در نقشه
نظرات بینندگان نقشه در مورد این مطلب