رئیس انجمن ترویج علم ایران:
چالش های جهانی نیازمند همکاریهای علمی است
به گزارش نقشه، رئیس انجمن ترویج علم ایران اظهار داشت: چالش های جهانی احتیاج به همکاریهای علمی دارد؛ از تغییرات اقلیمی تا بیماری های همه گیر، فقر، نابرابری های اجتماعی، همگی با تلاشهای علمی مشترک قابل حل می شوند.
به گزارش نقشه به نقل از مهر، دکتر اکرم قدیمی در مراسم افتتاحیه هفته ترویج علم و بزرگداشت روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه اظهار داشت: این روز فرصتی است که یادآوری نماییم که همانطور که علم یک حق بشری است، صلح هم حق همه انسان ها است.
وی به راه اندازی انجمن ترویج علم ایران اشاره نمود، اظهار داشت: در سال ۱۳۸۰ تعدادی از دغدغه مندان توسعه علمی در ایران انجمن ترویج علم ایران را راه اندازی کردند و این انجمن از سال ۱۳۹۱ با همکاری برخی نهادهای علمی و فرهنگی در سطح ملی و بین المللی روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه را پاس می دارد و با هدف ارتباط علم و جامعه، هفته ترویج علم برگزار می نماید.
عضو هیأت علمی موسسه تحقیقات سیاست علمی کشور با اشاره به پیوند عمیق تر علم با زندگی روزمره به عنوان ابزاری برای صلح و توسعه پایدار، اظهار داشت: علم نه فقط ابزاری برای پیشرفت است بلکه پلی برای صلح و همزیستی مسالمت آمیز است.
رئیس انجمن ترویج علم ایران با اشاره به اینکه صلح درونی و اجتماعی به هم پیوسته هستند، اشاره کرد: بوسیله علم می توان بستر همدلی و همکاری جهانی را فراهم نمود. علم زبان مشترک بشریت است و فراتر از مرزها و فرهنگ ها ما را به هم نزدیک می کند.
وی اشاره کرد: چالش های جهانی نیاز به همکاریهای علمی دارد؛ از تغییرات اقلیمی گرفته تا بیماریهای همه گیر، فقر، نابرابری های اجتماعی؛ همگی با کوشش های علمی مشترک قابل حل می شوند. علم به ما نشان میدهد که چگونه می توانیم با یکدیگر همکاری کرده و به سمت آینده بهتر حرکت نماییم.
قدیمی با اشاره به اینکه در طول تاریخ، علم همواره کمک کرده که مردم زندگی بهتری داشته باشند، اشاره کرد: با این وجود؛ این پیشرفت ها بدون توجه به مسائل اخلاقی نمی توانند ثمربخش باشند. علم باید به جای ایجاد تنش، زمینه ساز همکاری باشد.
وی با اشاره به نقش حیاتی آموزش وپرورش در ترویج علم و تفکر انتقادی، اظهار داشت: ما باید نسل جدیدی از دانشمندان، محققان و شهروندان را تربیت نماییم که ارزش های انسانی اخلاقی را در کنار علم و دانش بیاموزند. در این صورت می توانیم آینده ای بسازیم که در آن علم به عنوان ابزاری برای صلح و توسعه پایدار شناخته شود.
رئیس انجمن ترویج علم، ضمن بیان اینکه علم باید در دسترس همه باشند ؛ نه گروهی خاص، اضافه کرد: این دسترسی نه فقط سبب افزایش آگاهی عمومی می شود بلکه این امکان را به مردم می دهد که در تصمیم گیری ها مشارکت داشته باشند. در این صورت علم می تواند به عنوان ابزاری برای توانمندسازی پایدار عمل کند.
وی اشاره کرد: دردنیای کنونی هیچ کشوری نمی تواند به تنهایی با چالش های جهانی روبرو شود. علم دریچه و منظری مشترک برای نگاه به جهان است و باید برای یافتن اشتراک ها کوشش کرد و همینطور لازم است که اخلاق در علم به بخش جدایی ناپذیر از زندگی بشر تبدیل گردد.
این مطلب Go Map را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط در نقشه
نظرات بینندگان نقشه در مورد این مطلب