Go Map نقشه

متخصصان فناوری به هوشمندسازی پایگاه اطلاعات و مدارک تحصیلی کمک کنند

متخصصان فناوری به هوشمندسازی پایگاه اطلاعات و مدارک تحصیلی کمک کنند

نقشه: مدیرکل توسعه فناوری اطلاعات سازمان امور دانشجویان از متخصصان حوزه فناوری اطلاعات درخواست نمود به تسریع در روند اجرای نقشه راه هوشمندسازی پایگاه اطلاعات و مدارک تحصیلی کشور کمک کنند.


به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از سازمان امور دانشجویان، رویداد هم آفرینی برای توسعه و کاربرد پایگاه اطلاعات و مدارک تحصیلی کشور (پام تِک) در راه هوشمندسازی سازمان امور دانشجویان با حضور نمایندگان دستگاه های دولتی، شرکت های دانش بنیان و استارتاپ ها در محل صندوق نوآوری و شکوفایی انجام شد.
رئیس سازمان امور دانشجویان در این مراسم اظهار داشت: سازمان امور دانشجویان بازوی اجرائی و سیاستگذاری وزارت علوم در عرصه دانشجویی کشور است و بر طبق این ماموریت، طیف وسیع و متنوعی از خدمات به دانشجویان شاغل به تحصیل و فارغ التحصیلان ایرانی و بین المللی ارائه می کند.
سعید حبیبا با ارائه این آمار که طی ۵ سال قبل نزدیک به ۱۰ میلیون خدمت غیرحضوری توسط سازمان امور دانشجویان ارائه شده است، گفت بطور متوسط در هر ماه حدود ۱۲۰ هزار درخواست الکترونیکی توسط این سازمان پاسخ داده می شود و برمبنای آمار دریافتی، اوج درخواست ها در اردیبهشت گذشته و ارائه بالاتر از ۱۷۰ هزار خدمت بوده است.
وی در معرفی پایگاه اطلاعات و مدارک تحصیلی کشور (پام تِک) بیان کرد: برمبنای ماده ۱۰ قانون مدیریت داده ها و اطلاعات ملی، مصوب ۱۴۰۱ مجلس شورای اسلامی، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به عنوان دستگاه متولی اداره و بروزرسانی پایگاه اطلاعات و مدارک تحصیلی کشور است و علاوه بر اطلاعات و مدارک تحصیلی دانشجویان و دانش آموختگان دانشگاه های زیر پوشش وزارت علوم شامل دولتی، غیرانتفاعی، پیام نور و علمی کاربردی، همه اطلاعات دانشجویان، طلاب و دانش آموختگان کل کشور باید در این پایگاه ملی گردآوری شوند.
حبیبا اشاره کرد: سازمان امور دانشجویان ضمن دعوت از استارتاپ ها و شرکت های دانش بنیان برای توسعه هرچه بیشتر این پایگاه، درصدد است شرایطی را فراهم آورد که با دسترسی ضابطه مند دستگاه های دولتی و حتی شرکت های خصوصی به داده های این پایگاه، استعلامات بین دستگاهی توسعه یافته و خدمات باکیفیت تری به مردم ارائه شود.
در ادامه مراسم، رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران با اشاره به قانون مدیریت داده ها و اطلاعات ملی اظهار داشت: طبق قانون، داده ها و اطلاعات با رعایت امنیت و محرمانگی در اختیار دولت جمهوری اسلامی هستند یعنی دستگاهها مالک این داده ها نیستند بلکه دستگاه باید مطابق با مقررات موجود، از این داده ها بهره برداری کنند. همین طور طبق قانون، بهره برداری از داده ها علاوه بر دستگاهها می تواند برای بخش خصوصی نیز ایجاد شود؛ بطورمثال درباب داده های پام تِک، شرکت خصوصی می تواند هنگام استخدام مدرک تحصیلی افراد را استعلام کند.
محمد خوانساری ضمن ارائه آمارهایی درباب مرکز ملی تبادل اطلاعات گفت: دولت از سمت جزایر اطلاعاتی به سمت یکپارچگی اطلاعاتی در حرکت است و مطابق با برنامه هفتم توسعه حرکت به سمت هوشمندسازی باید تکمیل شود و دستگاهها وظیفه دارند سالیانه بیست درصد از خدمات خود نسبت به سال قبل را هوشمند کنند.
مشاور دبیر شورای اجرائی فناوری اطلاعات و رییس اندیشکده حکمرانی نیز در این مراسم با ارائه این پرسش که دولت برای هوشمند شدن باید چه خاصیت هایی داشته باشد، اظهار داشت: یکی از نقش های دولت ارائه خدمات است و دولت نقش های دیگری مثل خط مشی گذاری و رگولاتوری نیز دارد و باید زیرساخت هایی برای ارائه خدمت آماده کند و در جاهایی نیز باید عامدانه سطح تصدی خودرا کم کند.
حسین بابایی مجرد افزود: تا حالا وضع هوشمندسازی دولت تا حدود زیادی معطوف به هوشمند کردن فرآیندهای ارائه خدمت بوده و لازم است از این فضا عبور نماییم و به سمتی برویم که دولت بقیه کارکردهای خودرا هم هوشمند کند.
مدیرکل توسعه فناوری اطلاعات سازمان امور دانشجویان هم در این مراسم با اشاره به بیان اهمیت و کاربردهای تشکیل پایگاه اطلاعات و مدارک تحصیلی کشور پرداخت و هوشمندسازی خدمات، استعلام برخط بدون حضور و بدون مدرک فیزیکی، جلوگیری از تقلب و جعل، هدایت شغلی و برنامه ریزی آموزشی، تصمیم سازی و سیاست گذاری، گزارش های دانشجویان و دانش آموختگان را همچون دستاوردها و خدمات این پایگاه دانست.
مصطفی صالحی با اشاره به این که سازمان امور دانشجویان با گذر از مرحله الکترونیکی و تا حدی دیجیتالی درحال ورود به مرحله هوشمندی است، به خدماتی که بوسیله پنجره واحد خدمات هوشمند سازمان امور دانشجویان و سامانه های سجاد، ادب و دستیار میز خدمت مبتنی بر هوش مصنوعی ارائه می شود اشاره نمود و اظهار داشت: با اقدامات انجام شده طی چند سال گذشته، رتبه این سازمان در ارزیابی دولت الکترونیکی در میان ۱۶۸ دستگاه، از ۱۴۴ در سال ۱۴۰۰ به ۶۲ در سال ۱۴۰۲ ارتقا یافته است.
به گفته وی، سازمان امور دانشجویان از متخصصان حوزه فناوری اطلاعات در امتداد نقشه راه هوشمندسازی پایگاه اطلاعات و مدارک تحصیلی کشور دعوت می کند و در نظر دارد با همکاری متخصصان و شرکت های دانش بنیان این حوزه روند هوشمندسازی خودرا تسریع کند.
مدیرکل امور دانش آموختگان سازمان امور دانشجویان نیز درباب کد صحت دانشنامه های دانشگاهی اظهار داشت: کد صحت، یک شماره ۲۰ رقمی است که به هر مدرک دانشگاهی موقت یا دانشنامه تعلق می گیرد. این کد منحصر به فرد است و به این معناست که مدرک دانشگاهی صادر شده از نظر وزارت علوم معتبر است و هر سازمانی بخواهد اصالت مدرک تحصیلی افراد را بسنجد می تواند با مراجعه به سامانه کد صحت سازمان امور دانشجویان اصالت و اعتبار مدرک را استعلام کند.
حامد ثقفی با اعلان اینکه ایجاد کد صحت علاوه بر اجتناب از اتلاف زمان استعلام های سنتی، امکان جعل مدارک را به حداقل می رساند، افزود: البته هنوز خیلی از مدارک قدیمی و برخی مراجع دانشگاهی شامل این کد نشده اند که با تمهیدات اندیشیده شده به مرور این اقدام صورت خواهد گرفت.
در این رویداد، نشست تخصصی با موضوع فرصت ها و تهدیدهای قانون مدیریت داده ها و اطلاعات ملی با حضور هادی ویسی (عضو هیات علمی دانشگاه تهران)، امیر موذنی (مدیر فنی پروژه پایگاه اطلاعات و مدارک تحصیلی کشور)، علی پرهام نیا (مدیر توسعه سامانه های وزارت آموزش و پرورش)، سید مجید اورعی (عضو هیات مدیره سازمان نظام صنفی کامپیوتر ای) و مهدی رضا مهاجرانی (رئیس هیات مدیره شرکت فناوری اطلاعات ایرانیان) به نمایندگی از بخش خصوصی انجام شد.
در حاشیه این رویداد که در محل صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری برگزار گردید، نمایشگاهی از دستاوردها و توانمندی های شرکت های دانش بنیان و استارتاپ های فعال در عرصه فناوری اطلاعات و ارتباطات، داده و هوش مصنوعی نیز برپا شد که مورد استقبال بازدیدکنندگان قرار گرفت.




منبع:

1403/06/21
13:13:09
5.0 از 5
197
تگهای خبر: آموزش , الكترونیكی , بین المللی , تحقیقات
این مطلب Go Map را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط در نقشه
نظرات بینندگان نقشه در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۴
GoMap گو کپ