Go Map نقشه

اختراع شیر صنعتی سه حالته توسط مبتکر جوان کشور

اختراع شیر صنعتی سه حالته توسط مبتکر جوان کشور

به گزارش نقشه، مبتکر جوان کشورمان موفق به اختراع «شیر سه حالته قطع و وصل، یکطرفه و کنترلی» مورد استفاده در تاسیسات آب و فاضلاب، نفت، پتروشیمی، آپارتمانهای مسکونی، تاسیسات ساختمانی و کشاورزی شد، اختراعی که کاهش محسوس هزینه های خرید شیرآلات مختلف مور استفاده در قسمت های مختلف را بدنبال دارد.


دریافت 16 MB احمد یازرلو مخترع جوان یکی از استانهای شمالی کشور و عضو تیم ملی اختراعات ایران در گفت و گو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، در مورد چگونگی علاقه و نحوه ورود خود به حوزه اختراعات اظهارکرد: هنگام تحصیلات دوران راهنمایی در سال ۱۳۸۷، خواهرم اختراعی تحت عنوان تولید مستقیم آب مقطر را به ثبت رساند و در ادامه در مسابقات جشنواره خوارزمی کشور مقام نخست را به دست آورد. این اتفاق علاقه من به حوزه نوآوری و اختراع را به دنبال داشت.
وی که متولد سال ۱۳۷۳ و فارغ التحصیل مقطع کارشناسی رشته مهندسی برق است اضافه کرد: بر همین مبنا در سال ۱۳۸۸ اولین مقام خودم (کسب مقام اول) را در مسابقات تعقیب خط هوشمنده ربات های پیشرفته در استان گلستان به دست آوردم.
یازرلو افزود: بعد از پایان تحصیلات دوره کارشناسی وارد یک شرکت پیمانکاری و با انواع شیرآلات، نصب و راه اندازی آنها آشنا شدم. از آن روز به بعد با نیازها و مشکلات خطوط انتقال آب آشنا شده و موفق به ثبت سه اختراع (سیستم پمپاژ و انتقال سیال با هوای فشرده، شیر کنترل سطح تلفیقی، شیر سه حالته قطع و وصل، یکطرفه و کنترلی) شدم.


اختراع شیر سه حالته قطع و وصل، یکطرفه و کنترلی
این مخترع جوان در ادامه در تشریح اختراع شیر سه حالته قطع و وصل، یکطرفه و کنترلی با بیان اینکه، ایستگاه های پمپاژ آب و خطوط انتقال از اصلی ترین و پرهزینه ترین تاسیسات در انتقال آب یا هر سیال دیگر (نفت، فاضلاب و... ) از کد ارتفاعی پایین به بالا هستند، اضافه کرد: برهمین اساس هم پایپینگ و سیستم برقی از اجزای اصلی این دستگاه ها بوده که هر بخش خود از تجهیزات و لوازم مختلف تشکیل شده اند.
یازرلو افزود: شیرآلات و اتصالات مورد استفاده در این تاسیسات به سبب نوع جنس، فشار کاری و کاربرد آن بسیار گران است، ضمن این که درست کارنکردن آنها می تواند خسارات سنگینی به تاسیسات و خطوط وارد آورد.


بین شیرآلات مورد استفاده در تاسیسات و خطوط، شیر یکطرفه و شیر قطع و وصل از پرمصرف ترین شیرآلات (بیش از ۸۰ درصد) محسوب می شوند. شیر یکطرفه به سبب نوع ساختار و کاربرد آن به شکل دروازه ای، فنری و وزنه ای در تاسیسات وجود دارند که سبب می شوند از برگشت آب و ایجاد ضربه قوچ (چکش آبی یا توقف کامل و یا تغییر سریع مسیر عبور سیال همچون بسته شدن ناگهانی شیرمنجر به کاهش ناگهانی دبی و یا شدت جریان آن سیال) جلوگیری نمایند.
وی افزود: در صورت نبود شیر یک طرفه ضربات ناشی از Water Hammer (چکش آبی) سبب شکستگی خطوط لوله، جابجایی الکتروپمپ ها، اتفاق در ساختار مکانیکی و برقی آنها و در نهایت خرابی تاسیسات می شود که هدررفت آب و خسارات ناشی از تعویض و تعمیر را خواهدداشت. ازاین رو به سبب این که ساختار شیرآلات و خوردگی زبانه و بدنه شیر و از کار افتادن آن، عملکرد مناسبی در کنترل جریان (کاهش و یا افزایش دبی و فشار) نداشت، نسل جدیدی از شیرآلات کنترلی به نام سوزنی، گلوب و پیستونی وارد تاسیسات شد که مشکلات شیرآلات کشویی، پروانه ای و غیره را نداشت.


یازرلو اضافه کرد: در این شیرآلات، نسبت بسته شدن مسیر جریان به کاهش و یا افزایش دبی، رابطه مستقیم داشت. در صورتی که در شیر قطع و وصل کشویی یا پروانه ای، نسبت بسته شدن مسیر به کاهش و یا افزایش جریان به شکل لگاریتمی است به طوریکه تا ۹۰ درصد مسیر بسته شدن جریان، تاثیری در دبی و فشار ندارد.
وی تاکیدکرد: در اختراع حاضر از تلفیقی از بهترین عملکرد شیرآلات در شیر سه حالته استفاده شده است و این محصول از بهترین مکانیزم ها و عملکرد شیر یکطرفه (مکانیزم عملکرد شیر یکطرفه فنری)، شیر قطع و وصل و کنترل جریان (مکانیزم عملکرد شیر گلوب) برخوردارست. ضمنا این شیر سه حالته پایین ترین میزان افت فشار را به همراه دارد و به ورت افقی و عمودی درسیستم قابل نصب است.



اختراع کاربردی در خیلی از حوزه ها
این مبتکر ایرانی با بیان اینکه، اختراع شیر سه حالته قطع و وصل، یکطرفه و کنترلی در زمینه فنی عمران، آب و فاضلاب، مکانیک و هیدرولیک است اضافه کرد: این اختراع با هدف کاهش هزینه های خرید شیرآلات (شیر قطع و وصل، شیر کنترلی، شیر یکطرفه) و کاهش هزینه های ساخت ایستگاه ها طراحی شده است.
یازرلو در توضیح بیشتری اضافه کرد: کاربرد این اختراع بیشتر در تاسیسات آب و فاضلاب، نفت، پتروشیمی، آپارتمانهای مسکونی، تاسیسات ساختمانی و کشاورزی و در چاه های آب، ایستگاه های پمپاژ، خطوط انتقال سیالات و موتورخانه ها با صرفه جویی در هزینه های طراحی، ساخت و اجرا است.
به گفته این مخترع، این طرح فاقد نمونه داخلی و البته خارجی است.
درخواست از وزارت نیرو و نفت برای حمایت
این مبتکر جوان گرگانی با بیان اینکه، طرح شیر یکطرفه و شیر قطع و وصل در فروردین ماه سال ۱۴۰۳ به اداره ثبت اختراعات ارسال شده، خاطرنشان کرد: الان با داوری انجام شده طرح تایید شده و در فرایند اداری ثبت و دریافت گواهینامه آن هستم.
یازرلو همینطور اظهار داشت: ساخت این اختراع در مرحله نمونه اولیه و کاملا کاربردی و آماده استفاده است، از وزارت نیرو (آب وفاضلاب و آب منطقه ای)، وزارت نفت (نفت و پتروشیمی)، وزارت جهاد کشاورزی (مصارف کشاورزی) و همینطور شرکتهای خصوصی فعال در حوزه صنایع و تاسیسات آبی درخواست نمود از این اختراع به منظور کاهش هرچه بیشتر هزینه های خود بهره مند شوند.


عضو فدراسیون انجمن مخترعان جهان همینطور اظهار داشت: به تازگی موفق به کسب عنوان مخترع عضو انجمن مخترعان INV شده و با اختراع شیر یکطرفه و شیر قطع و وصل در مسابقات جهانی اخترعات و نوآوری سوئیس مقام دومی این مسابقات را کسب کرده است. این مسابقات سالانه به شکل برخط در قسمت های مختلفی؛ مانند سیستم های برقی، مکانیکی، کامپیوتری، پزشکی، تجهیزات پیشرفته برگزار می گردد و مخترعان خیلی از کشورهایی، چون آمریکا، ژاپن، آلمان، چین در آن حضور پیدا می کنند.
یازرلو می گوید: تابحال موفق به کسب مدال نقره، جایزه ویژه و کاپ مسابقات جهانی اختراعات و نوآوری تکنوفست ترکیه و ۳ مقام دومی در مسابقات جهانی اخترعات و نوآوری سوئیس شده است.



منبع:

1403/06/18
17:43:40
5.0 از 5
666
تگهای خبر: آموزش , اختراع , دستگاه , صنایع
این مطلب Go Map را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط در نقشه
نظرات بینندگان نقشه در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
GoMap گو کپ