آخرین گزارش سند نخبگان؛
تعامل مؤثر دستگاهها برای اجرای سند نخبگان الزامی شد
نقشه: سرپرست دفتر راهبری اجرای سند استراتژیک کشور در امور نخبگان بر تعامل موثر دستگاهها برای اجرای سند نخبگان تاکید کرد و اظهار داشت: گزارش روند اجرائی سند نخبگان به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه می شود.
دکتر داوود طالبی، در گفتگو با خبرنگار مهر درباب سند استراتژیک کشور در امور نخبگان با تاکید بر اینکه اسناد ملی معمولاً گفتمان ساز، حرکت آفرین و قانون ساز هستند، اظهار داشت: این سند یک سند کشوری و ملی است که مربوط به همه دستگاهها است.
وی اضافه کرد: طبق آنچه در فصل ۴ این سند آمده است، شورای عالی انقلاب فرهنگی بعنوان نهاد سیاستگذار و ناظر راهبردی است و بنیاد ملی نخبگان مسئول تدوین سیاست های اجرائی و طراحی سازوکارهای تحقق اهداف سند است. همه دستگاهها بعنوان نهادهای همکار در اجرائی شدن این سند نقش دارند و گفتمان سازی، ایجاد فضای همکاری و صمیمی و استفاده از روش های نرم مدیریتی و رفتاری از با اهمیت ترین سازوکارهای مؤثر در اجرائی سازی این سند کشوری محسوب می شود.
سرپرست دفتر راهبری اجرای سند استراتژیک کشور در امور نخبگان با اعلان اینکه مسئولیت مشترک اجرائی سازی سند بر عهده بنیاد ملی نخبگان و همه دستگاه های اجرائی کشور است، اشاره کرد: همه دستگاه های علمی، فناوری و فرهنگی در اجرائی سازی سند در ابعاد مختلف علمی، فناوری، فرهنگی نقش آفرین هستند. این سند فراگیر مربوط به همه بخش های کشور (دولتی و غیر دولتی) می شود.
وی با اعلان اینکه در ابتدای شروع اجرائی سازی سند، کمیسیون ها و شوراهای تخصصی با حضور نمایندگانی از دستگاه های مربوط در بنیاد تشکیل شد، بیان کرد: سند استراتژیک کشور در امور نخبگان با ۸ هدف کلان، ۵ راهبرد کلان، ۱۲ راهبرد ملی و ۷۰ اقدام تدوین شد.
طالبی با اعلان اینکه برای هر کدام از این راهبردهای کلان کمیسیون های مختلفی با حضور نمایندگانی از دستگاه های مربوط و در قالب شوراهای تخصصی شکل گرفتند، اظهار داشت: در این شوراهای تخصصی به تهیه و تدوین سیاست های اجرائی هر اقدام ملی پرداخته می شود؛ همین طور بررسی فاکتورهای مربوط و بخشنامه ها و دستورالعمل های اجرائی در بنیاد توسط کمیسیون ها و شوراهای تخصصی انجام شد و خوشبختانه تا حالا درباب ۶۶ اقدام از ۷۰ اقدام سند نخبگان توسط دستگاه های اجرائی کشور کارهایی در قالب برنامه های سالانه صورت گرفته است.
سرپرست دفتر راهبری اجرای سند استراتژیک کشور در امور نخبگان با اعلان اینکه در این سند به موضوعات مختلفی برای هم افزایی در نظام نخبگانی تاکید شده که مهم ترین آن همکاری و تعامل مؤثر دستگاهها است، اشاره کرد: بخش مهم این سند با محورهای شناسایی و هدایت اجتماعات نخبگانی، توانمندسازی اجتماعات نخبگانی در قالب گفتمان اسلامی ایرانی، زمینه سازی برای اثرگذاری افراد و گروه های نخبه در جامعه، ارتقا نظام سیاست گذاری و مدیریت امور نخبگان، گسترش زیرساخت های فرهنگی پژوهشی و اطلاع رسانی نظام در رابطه با نخبگان درباب عملکرد دستگاه هاست. در اصل بواسطه اقدام های ملی این سند مسیرهای نخبگی برای دستگاهها تعریف شده و اهتمام در نهادینه کردن آنست.
سرپرست دفتر راهبری اجرای سند استراتژیک کشور در امور نخبگان عنوان کرد: در بررسی عملکرد این دستگاه های اجرائی میزان انطباق اقدامات شان با اقدامات و محورهای سند مورد ارزیابی قرار می گیرد.
طالبی با اشاره به تقویم سند استراتژیک کشور در امور نخبگان اضافه کرد: حالا کمتر از ۳ سال از عمر بند «ث» ماده ۶۴ قانون برنامه ششم می گذرد؛ در سال اول تعهدات برنامه ای دستگاهها تهیه شد و میثاق نامه ای بین دستگاهها و بنیاد ملی نخبگان به امضا رسید؛ سال دوم، نخستین سال اجرائی تعهدات برنامه ای دستگاهها بود و بیش از ۳۰ دستگاه با بنیاد همکاری کردند و امسال که سال سوم است مقرر است دستگاهها گزارش های خودرا عرضه کنند.
سرپرست دفتر راهبری اجرای سند استراتژیک کشور در امور نخبگان اظهار داشت: در سال ۹۷ تعداد ۳۴ دستگاه، سال ۹۹، ۴۲ دستگاه گزارشات کامل را به بنیاد ملی نخبگان ارائه کردند.
استقبال دستگاهها در ارائه گزارشات به بنیاد ملی نخبگان
وی با اعلان اینکه تعدادی دستگاه از این گزارشات استقبال کرده و پیشنهاد داده اند که گزارشات خودرا ارائه کنند، اظهار داشت: این دستگاهها مشمول قانون نبودند که گزارشات خودرا به بنیاد ملی نخبگان عرضه کنند اما درخواست داده اند تا با ارائه گزارشات شامل این دستگاهها شوند.
سرپرست دفتر راهبری اجرای سند استراتژیک کشور در امور نخبگان با اشاره به این دستگاهها اظهار داشت: صندوق نوآوری و شکوفایی، پارک فناوری پردیس، مؤسسه عالی آموزش و پژوهش ریاست جمهوری همچون دستگاه هایی هستند که گزارشات خودرا به بنیاد ملی نخبگان ارائه کردند.
طالبی اشاره کرد: این گزارش در مراحل نهایی تدوین است که به مجلس شورای اسلامی و شورای عالی انقلاب فرهنگی می رود تا شورا و مجلس پس از بررسی ها، اقدامات خودرا در این خصوص شروع کنند. تا اینجا بنیاد ملی نخبگان به وظیفه خود عمل کرده است.
چاپ کتاب گزارش روند اجرائی سازی بند «ث» ماده ۶۴ قانون ۵ ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی
وی اشاره کرد: کتاب میثاق نخبگانی ۳ با هدف گزارش روند اجرائی سازی سند استراتژیک کشور (ذیل بند «ث» ماده ۶۴ قانون ۵ ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی) در امور نخبگانی بتازگی انتشار یافته و به کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی و دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال می شود.
منبع: gomap.ir
این مطلب Go Map را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط در نقشه
نظرات بینندگان نقشه در مورد این مطلب