Go Map نقشه

رفع آلودگی پساب صنعتی با پوست نرم پسته

رفع آلودگی پساب صنعتی با پوست نرم پسته

نقشه: پژوهشگران دانشگاه گیلان با تولید نانو ذرات مس از پوست نرم پسته و تثبیت آنها بر پوست سخت پسته موفق به تهیه آزمایشگاهی یك نانوكاتالیست برای حذف برخی تركیبات آلی مضر موجود در پساب های صنعتی شدند.


به گزارش نقشه به نقل از ایسنا، دكتر كورش رادمقدم، عضو هیأت علمی دانشگاه گیلان با اشاره به لطمه های جدی ناشی از ورود تركیبات آلی موجود در پساب صنایع، اظهار داشت: در پساب خیلی از صنایع مانند صنعت نساجی، رنگ، مواد غذایی و دارو، تركیبات آلی سمی وجود دارد كه برای سلامت موجودات زنده مضر هستند. ورود مستقیم این مواد به آب های سطحی یا زیرزمینی سبب صدمات جدی به محیط زیست و مسمومیت جانداران خواهد شد.
وی افزود: در این راستا، در طرح حاضر از ضایعات پسته به منظور تولید یك نانوكاتالیست كامپوزیتی جهت حذف یا تخریب تركیبات آلی مضر موجود در پساب های صنعتی استفاده شد.
راد مقدم اشاره كرد: استفاده از پوست پسته بعنوان پیش ماده ارزان جهت تولید نانوكاتالیست، علاوه بر كاهش هزینه تولید، مواد شیمیایی ناسازگار با محیط زیست را از فرایند تولید حذف می كند. از طرف دیگر بخشی از هزینه های مربوط به تولید پسته را حذف كرده و سبب احداث ارزش افزوده برای این محصول باز میگردد.
عضو هیات علمی دانشگاه گیلان با اشاره به اینكه در این مطالعه از پوست نرم پسته برای تولید نانوذرات مس استفاده شد، افزود: پس از این مرحله كه نانو ذرات سنتز شده بر روی میكروذرات تولیدشده از پوست سخت پسته تثبیت شدند، محصول نهایی نانوكامپوزیتی خواهد بود كه قادر می باشد تركیبات مضر رنگی موجود در پساب را به تركیبات بی اثر یا حتی مفید تبدیل كند.
این محقق با اشاره به اینكه نانوكامپوزیت تولید شده را می توان در رآكتورهای جریان پیوسته مورد استفاده قرار داد، افزود: در این روش مخلوط ماده آلاینده و كاهنده از ستون پر شده از نانوكامپوزیت به صورت یك جریان پیوسته عبور می كند. این روش كه قابلیت خودكار شدن را دارد، برای اجرا در مقیاس های بزرگ صنعتی بسیار مناسب می باشد.
راد مقدم افزود: نانوذرات سنتز شده از پوست نرم پسته دامنه توزیع اندازه باریكی در بازه ی ۱۵ تا ۴۵ نانومتر داشتند. ارزیابی فعالیت كاتالیستی نانوكامپوزیت نهایی بیان كننده بازدهی نزدیك به ۱۰۰درصدی آن در حذف و تخریب آلاینده های رنگی از پساب است.
این تحقیقات از طرف دكتر كورش راد مقدم عضو هیأت علمی دانشگاه گیلان و علیرضا تقی زاده دانشجوی مقطع دكتری دانشگاه گیلان اجرایی و نتایج آن در مجله Journal of Cleaner Production با ضریب تأثیر ۵.۶۵۱ انتشار یافته است.



1397/10/05
14:38:08
2.5 از 5
4682
تگهای خبر: تحقیقات , دانشگاه
این مطلب Go Map را می پسندید؟
(1)
(1)

تازه ترین مطالب مرتبط در نقشه
نظرات بینندگان نقشه در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
GoMap گو کپ